Vindingrijke technologien

 1. Mini Power Plant – MPP; energie opwekking gebruikmakend van agrarische afval. Deze Mini Power Plants zijn ontworpen met range van netto elektrische capaciteit 100 kWe tot 1800 kWe, welke modulair kunnen worden uitgebreid. Deze zijn wereldwijd inzetbaar en geschikt voor en ”zwarte-start” en nagenoeg ”zero afvoer” door toepassing van de lucht gekolde condensors.
 2. The Cheng Cycle®
  De Cheng Cyçle is een gas- en stoom turbine in één unit. Het is een gepatenteerde technologie en zeer geschikt voor het ombouwen van bestaande gasturbine installaties tot zeer efficiënte & schone energie opwekkers die zeer geschikt zijn bij piek en middellast bedrijfsvoering. De Cheng Cycle technologie heeft slechts beperkt rendement verlies bij hoge temperaturen en grotere hoogten en biedt hogere ”part-belasting”- efficiëntie. De Cheng Cycle heeft een kleine “voetindruk”, heeft zeer lage emissies zonder toevoeging van additieven, kent snelle start en stop en is zeer betrouwbaar gebleken gepaard gaande met een lange levensduur. De Cheng Cycle is voor het eerst toegepast in Nederland bij Jonker Fris – Heusden.
 3. HTCP - Hinged Tube Compensating Piece – dit is een Poolse uitvinding toepasbaar bij het uitzetten van grote warmte dragende leidingen en met name zeer efficiënt bij stadsverwarmingsleidingen. Bij toepassing van deze compensatoren kunnen de investerings en exploitatie kosten worden gereduceerd met 15-20% van de totale investering in geval van toepassing van traditionele compensatoren.
 4. Exclusieve in de wereld -  Polish Rings.
  Polish Rings verhogen de warmte overdracht en zijn daardoor zeer geschikt om in ontgassers  het zuurstofgehalte te verlagen. In ontgassers welke zijn gepatenteerd door HAMSTER’s Consultant Zbigniew Worutowicz, worden de beste ontgassing resultaten gerealiseerd gepaard gaande meteen  laag  energie verbruik, en dus lagere kosten,  in vergelijking met bekende veer belastte sproeier systemen. 
 5. Condensors reiniging system.
  De condensors reiniging system gebaseerd op pijp borstels is zeer effectief voor het reinigen van condensor pijpen.
  Andere bestaande systemen maken gebruik van ballen, verbruiken veel water en hebben een heel pompsysteem nodig met een zgn. ballenpomp, filters, etc. daardoor wordt de beschikbare operationele tijd voor een turbine bekort. The pijp borstels zijn zeer effectief en houden de condensor pijpen brand schoon.
 6. Verhoging ketel efficiency door ultrasonore roet blazen
 7. “Zero Chemisch Afvoer” in kracht centrales water behandeling systemen inclusieve de toepassing van ozon in koelwater van elektriciteitscentrales. Dit voorkomt overmatige biologische activiteit van het koelwater dat daardoor meerdere keren kan worden hergebruikt. Toepassing van ozon verlaagt de investerings en operationele kosten voor koeltorens en verhoogt de beschikbaarheid van de elektriciteitscentrale. 
  Zero Chemisch Afvoer is voor het eerst toegepast in Nederland bij de BEC (“Bio Energie Centrale”) – Cuijk.