Activiteiten

HAMSTER International B.V.  is opgericht op 20 juni 1990, en is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Oost-Brabant.

De statuten van HAMSTER International B.V. omschrijven de activiteiten welke sinds de oprichting en tot op de dag van vandaag worden gerealiseerd, als volgt:

  • Engineering van Power en Water processen en gerelateerde projecten met levering van belangrijke componenten daarvoor.
  • Handel in zware industrie, de voeding en chemische industrie - producten in Europa.
  • Levering en implementeren van innovatieve oplossingen en moderne technologie ten behoeve van Elektriciteit Centrales, Warmte Kracht Centrales, Combined Cycle Kracht Centrales en gerelateerde apparatuur, technologische processen lijnen, water en afval water behandeling en ondersteuning bij ongewone technische problemen.
  • Consultancy: technische en economische consultancy werkzaamheden binnen en buiten Nederland;
  • Vertegenwoordigen van bedrijven buitenland.
  • Human Resource: selectie en onderbrengen van hoog gekwalificeerd personeel, capabel dat op enig moment in een project fase kan instappen voor het doen van
  • bruikbaarheid studies, ontwerp studies, montage, supervisie, inbedrijfstellen en training van personeel.


Tijdens de meer dan 20 jarige activiteiten van HAMSTER zijn een groot aantal verschillende projecten gerealiseerd, met of zonder samenwerking met lokale bedrijven in:
Nederland, België, Polen, Duitsland, Zweden, Ukraine, Thailand en Zuid Afrika.

Sinds de toetreding van Polen tot de Europese Unie in mei 2004, is HAMSTER betrokken bij het ontwikkelen van handelscontacten tussen Nederlandse en Poolse bedrijven, waarbij HAMSTER enkele van deze bedrijven in Nederland en Polen vertegenwoordigt. De HAMSTER activiteiten voor deze bedrijven bestaan hoofzakelijk uit het uitbreiden van het marktgebied en het introduceren van moderne technologie. Vooral dit laatste is een belangrijke ondersteuning bij de uitbreiding van het lokale marktsegment en resulteert in een betere concurrentie.

Goede voorbeelden van deze Nederlands – Poolse samenwerking zijn een aantal projecten uitgevoerd in Polen zoals:

  • modernisering van het ketelhuis van de Piast Brouwerij in Wrocław,
  • het ontwerpen van een stadsverwarmingsinstallatie voor de stad Kalisz,
  • warmte centrale modernisering van de Żywiec - Heineken brouwerij in Żywiec.


Als consultant en adviseur, HAMSTER was geselecteerd door de Nederlandse overheid als hun Adviseur en Consultant bij het kiezen van de Bełchatów Power Plant, de grootste bruinkool gestookte centrale  in Europa, voor het installeren van een rookgas ontzwavelingsinstallatie.

Daarnaast is HAMSTER ook een succesvolle partner bij het tot stand brengen van contacten bij de verkoop van moderne agrarische werktuigen aan Poolse agrarische bedrijven.